3ο iV&L Θερινό Σχολείο με θέμα τη Συγχώνευση Οπτικής και Γλωσσικής πληροφορίας σε Γνωσιακά Ρομποτ

IVL_logo

4-6 Σεπτέμβρη 2017

Το ΙΓΕΤ οργανώνει το 3ο Θερινό Σχολείο του Ευρωπαϊκού Δικτύου για τη Συγχώνευση Όρασης και Γλώσσας (iV&L net), στην Αθήνα, Ελλάδα. Το σχολείο επικεντρώνεται στη συγχώνευση Όρασης και Γλώσσας στα πλαίσια Ρομποτικών Εφαρμογών. Μέσω ομιλιών και πρακτικών ασκήσεων παρουσιάζει τη σχετική διεπιστημονική βιβλιογραφία καθώς και τις ανάγκες και προκλήσεις σε αυτό το πρόσφατα αναδυόμενο θέμα, που αφορούν τόσο την επιστήμη όσο και την τεχνολογία. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλίες και πρακτικές ασκήσεις από τους:

  • Luciano Fadiga, Πανεπιστήμιο της Φερράρας και Ιταλικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας: Εισαγωγική ομιλία για τη “Συγχώνευση Όρασης και Γλώσσας στον Ανθρώπινο Εγκέφαλο”.

  • Raffaele Tavarone, Ιταλικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας: Πρακτική άσκηση σε “Οπτικο-κινητικά και γλωσσικά χαρακτηριστικά στην Αυτόματη Αναγνώριση Ομιλίας”.

  • Yezhou Yang, Πανεπιστήμιο Αριζόνας: Εισαγωγική ομιλία και σχετική πρακτική άσκηση για τις “Προκλήσεις και ανάγκες για συγχώνευση Όρασης και Γλώσσας στη Ρομποτική”.

  • Γιάννης Αλοίμονος, Πανεπιστήμιο Μέρυλαντ: Ομιλία για προχωρημένους σχετικά με τις “Τελευταίες εξελίξεις στο συνδυασμό Μηχανικής Όρασης και Επεξεργασίας Φυσικής Γλώσσας”.

  • Vadim Tikhanoff, Ιταλικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας: Εισαγωγική ομιλία και πρακτική άσκηση για τη “Συγχώνευση Όρασης και Γλώσσας σε Γνωσιακές Αρχιτεκτονικές για Ρομπότ”.

  • Κατερίνα Πάστρα, Ινστιτούτο Γνωσιακής Έρευνας και Τεχνολογίας: Εισαγωγική ομιλία για τη “Συγχώνευση Όρασης και Γλώσσας στην Αναπαράσταση Γνώσης”.

  • Δημήτρης Μαυροειδής, Ινστιτούτο Γνωσιακής Έρευνας και Τεχνολογίας: Πρακτική Άσκηση στη “Χρήση της ΠΡΑΞΙΚΟΝ πολυαισθητηριακής, αναφορικής και αναδρομικής σημασιολογικής Μνήμης”.